Sök
Stäng denna sökruta.
Vänner och fasadrenovering i Stockholm

Date

Talför var inte ordet Tony hade valt för att beskriva sig själv direkt. Nej, det fanns mycket att säga om honom men pratglad var han inte. Nu hade han landat ett nytt jobb, efter att varit 11 år på sin förra arbetsplats, och ångesten var ett faktum. Det var andra dagen i Stockholm och första dagen på jobbet med fasadrenovering. Nog för att han kände sig trygg i branschen, tryggare än de flesta, men att gaffla med nya kollegor: Nej, han kunde nämna 100 kontexter han hellre befunnit sig i.

Med det sagt så satt han nu där med sin pyttipanna och åt bredvid sin nya kollega Mikael. Den ende som tog med sig matlåda i hela teamet, visade det sig. Mikael hade jobbar med fasadrenovering i Stockholm i över 20 år så här hade han inte mycket att säga till om i jämförelse. Problemet för Tony var att hans nya kollega tycktes vara ungefär lika blyg som han själv. Samtalet påbörjades sakteliga när Mikael slog sig ner vid bordet med sin fiskgryta rykandes framför sig.

  • ”Så, du hade jobbat med fasadrenovering förut också, men inte i Stockholm, korrekt?

”Korrekt”, tänkte Tony. Vem använder det ordet på det sättet. Det var märkligt och något förminskande, tyckte han. Men å andra sidan brukade han känna sig på krigsstigen bland nya människor. En dålig egenskap men icke desto mindre en verklig sådan.

  • ”Ja, precis. Nej, jag är nybörjade på fasadrenovering i Stockholm men jag har jobbat drygt 10 år i branschen, så… Ja, så sådär är det” sa han och kände sig socialt inkompetent med ens.

Mikael nickade och satte ner blicken i grytan. Sedan fortsatte han:

  • ”Själv har jag 20 år inom fasadrenovering i Stockholm. Det är många år det, när man säger det på det sättet. Men jag var på en annan firma först. Nu har jag varit här i 14 år dock. Jag trivs väldigt bra. Det är en väldigt bra arbetsplats, ska du veta. Så du gjorde rätt val. Bästa firman inom fasadrenovering i Stockholm, talas det om. Och då är det inte bara för att vi levererar de bästa resultaten utan för att det är kul att vara här. Det är ett bra team”

Det uppskattades starkt av Tony. Vilken bra sak att säga till någon som är helt grön på fasadrenovering i Stockholm. Han bjöd därför på ett genuint leende till Mikael, nickade och tackade för att han sagt så.

De visste ingenting då men det var starten på en fin vänskap. Tony hade hittat en god vän när han landat nya jobbet inom fasadrenovering i Stockholm.

Mer
Bloggar