Search
Close this search box.
Facility management till slut

Date

Alla goda ting har ett slut, eller hur brukar man säga? Ni som följer den här bloggen har nu fått hänga med på en resa under en tid. Resan har handlat om min professionella bakgrund. Jag har precis fyllt 50 år och kände att det var dags att göra en återblick. Hur intressesant detta har varit för någon annan än just mig själv vet jag förstås inte. Jag kände dock att det behövde göras och det behövde göras nu.

Idag ska jag be att få besvara frågor om tiden då jag var verksam inom facility management. För er som inte riktigt har koll så ska jag ge en liten bakgrund till yrket. Facility management handlar om att förse företag med en god arbetsmiljö, skulle man kunna säga. Det är förstås en lång rad komponenter som avgör huruvida en arbetsmiljö är just ”god”. Men vi stod i alla fall för en viktig del av den. Facility management är att göra faciliteterna trevliga att befinna sig i. En viktig del är förstås städning. Det ska vara rent och fint, dammsuget och torkat och allt sådant – ni vet förstås vad jag talar om. En annan del av facility management kan vara att leverera frukt eller andra typer av varor som verksamheten vill ha eller behöver. Det var inte sällan som vi fick specialbeställningar som vi tog med när vi kom för städning av lokalen. Mycket smidigt. Tidssparande för kunderna och lönsamt för oss – Win win! I andra fall kan det handla om tvättjänster eller annan verksamhetsanpassad service. Vi gjorde det kunden ville, helt enkelt.

Jag tänker att jag ska köra igenom ett par av de frågor jag fått om min tid inom facility management.

Kan du rekommendera andra att jobba med facility management?

Absolut. Det var en rolig tid i mitt liv. Mycket handlar ju förstås om arbetsgivare och arbetskamrater. Något som jag hade mycket bra av. Mitt företag var kanon och behandlade mig väl. Arbetskamraterna blev väldigt goda vänner och vi hade roligt på jobbet. Det var en fin tid och det spelade förstås mycket in min upplevelse.

Vad var det roligaste med att arbeta med facility management?

Det är lätt att fastna i att säga arbetskompisarna men jag ska försöka bredda svaret. Det roligaste var något att få uppskattning. Kunderna som vi utförde facility management för blev oftast väldigt nöjda. Det kändes verkligen för oss som arbetade med det. De blev glada att se oss när vi kom för att utföra våra tjänster.

Nu var det klart. Känner ni att dessa veckor har bidragit med någonting?

Mer
Bloggar