Sök
Stäng denna sökruta.
Hyllningar och heltäckningsmattor i Stockholm

Date

Det är många som har hört av sig efter mitt förra inlägg, och det gläder mig. Det var ju trots allt ett av få inlägg där jag tillåter mig att bli lite personlig. Man kan inte alltid vara professionell, tänkte jag.

För er som inte hängt med så handlar förra inlägget, precis som detta och kommande, om mitt jobb med heltäckningsmattor i Stockholm. Detta är kanske inte helt sant. Det handlar inte om arbetet med heltäckningsmattor i Stockholm, utan snarare om kollegorna. De underbara människor jag fick chansen att träffa den där sommaren. För det var bara över en sommar som jag flyttade till Stockholm och arbetade med heltäckningsmattor. Jag fick låna min morbrors lägenhet när han hade sig klassiska revisions-semester på andra sidan jorden. Då passade jag på!

Så, till kollegorna i Stockholm då jag jobbade med heltäckningsmattor. Förra veckan talade jag om en numera nära vän som började samma dag som jag. En som, till en början, alltså var en lika oerfaren amatör som jag. Idag blir det annorlunda, för idag ska det handla om Svante.

Svante har arbetat med heltäckningsmattor i Stockholm sedan järnåldern. Det är i alla fall vad han säger själv. Han är född i Stockholm och han började jobba med heltäckningsmattor och andra mattlösningar för 32 år sedan. Det är inte illa, eller hur?

Jag är säker på att det kan skapa en viss arrogans hos vissa människor. Ni vet, när man kan något så oerhört mycket bättre än de flesta andra. Han var sannerligen en expert inom heltäckningsmattor i Stockholm, så var det. Men han var ödmjuk med det. Visst, vissa gånger var det tydligt att han blev irriterad och ville påpeka att något gått snett. Då gjorde han det på ett skämtsamt och varmt sätt, vilket avdramatiserade hela situationen. Det var faktiskt riktigt imponerande hur han fixade det. 

Så Svante, om du läser detta: Nog för att jag är nöjd med hur du jobbar med heltäckningsmattor i Stockholm – Men fan vilken manipulativ förmåga du har! (Detta är sagt med all kärlek, som du vet).

Eftersom jag fick intrycket av att denna kollegorhyllning gick hem tänker jag fortsätta lite till. Det finns många intressanta människor i Stockholm som arbetar med heltäckningsmattor. Jag hade äran att få arbeta med några av dem. I de kommande inläggen tänker jag därför ägna några rader åt att berätta om ytterligare några.

På torsdag blir det mer Stockholm och mer heltäckningsmattor. 

Håll till godo till dess!

Mer
Bloggar