Sök
Stäng denna sökruta.
Krav til kaffemaskin for kontoret

Date

Det er mange forskjellige teorier om generasjoner. En vanlig er at du arver håret fra mors side. I så fall kan jeg regne meg lykkelig. Min bestefar hadde en skikkelig hårlås til han døde, 98 år gammel. Pappa og bestefar er ikke like heldige, så hold fingrene krysset for meg. En annen vanlig teori om generasjoner er at alle gjør opprør mot foreldregenerasjonen. Kjenner du igjen det? Du vet, fordi foreldrene mine var hippier på 70-tallet, skal jeg være en hedgefondmegler, og så videre.

Jeg har egentlig aldri tenkt på denne teorien, men nylig ble jeg interessert i den. Jeg gir litt bakgrunn slik at du forstår hva jeg snakker om:

Min far jobbet med fasaderenovering i Oslo. Han gjenoppbygde byen, slik uttrykte han det. Renovert og fikset slik at mindre heldige mennesker får et hyggelig liv. Han drev med fasaderenovering i hele Oslo, men mest i nedslitte deler av byen. Han var stolt av det. Jeg så for meg at alle som jobbet med fasaderenovering i Oslo på den tiden var. Sterke og stolte gamle menn, og de var selvfølgelig utelukkende gamle menn. Så jeg tenkte på det, og kanskje hadde det noe å gjøre med at pappa faktisk sa at det var slik det var.

Så, hva har dette med generasjoner å gjøre? Ja, jeg ble ikke som min far. Jeg holdt meg så langt borte fra det som du kan komme. Jeg ble økonom. Regnskapsøkonom for å være nøyaktig. Jeg har jobbet på et kontor i lang tid. En konstant kopp kaffe i hånden, og et konstant sinne på kopimaskiner. Hvis det ikke er noen kaffemaskin på kontoret, kan jeg ikke jobbe der. Da jeg begynte å jobbe på et kontor i Oslo, jobbet faren min fremdeles med fasaderenovering. Jeg forsto ikke hvordan han klarte seg. Hvordan i helvete kan en kropp i 60-årene slite med det samme den har slitt med så lenge? Det var et mysterium for meg. En gåte jeg ikke trengte å grave veldig dypt i. Selv ville jeg aldri jobbe med fasaderenovering i Oslo.

Så kom sønnen min, og så fullførte sønnen min videregående. Hva tror du han jobber med? Ja, du gjettet det: Fasadrenovering i Oslo. Han valgte samme vei som bestefaren. Han har også de samme politiske synspunktene som bestefaren. Han har gjort opprør mot meg og min generasjon. Opprør ved å velge fasaderenovering i stedet for lunkne kaffekopper på lysrørkontorer i Oslo.

Smart drag? You tell me!

Mer
Bloggar