Sök
Stäng denna sökruta.
Hur lägger jag ett parkettgolv?

Date

Ett golv är den avgörande faktorn för din interiör, varför du vill ha ett golv som matchar din personliga stil och önskemål. Ett parkettgolv ger ditt utrymme och karaktär. Om du letar efter ett äkta golv som ger en karakteristisk atmosfär till ditt utrymme, då finns det bra golv i Göteborg. Du kan även få golvläggning i Göteborg.
Det finns komponerat ett brett utbud av parkettgolv efter dina behov och önskemål. Alla parkettbrädor är uppdelade i två lager, det översta lagret och det undre lagret. Toppskiktet är tillverkat av riktigt hårt trä och därför extremt hållbart, dessutom är varje planka unik. Bottenlagret är tillverkat av pressat trä och hämmar golvets effekt.
Att installera ett parkettgolv är ett exakt jobb som inte är för alla gör-det-självare. Som en erfaren gör-det-själv kan du installera parkettgolvet själv, men med är såklart också möjligt att få ditt parkettgolv uppmätt och installerat professionellt av golvläggare i Stockholm. Detta sparar dig mycket tid och du är säker på ett professionellt lagt golv av golvläggarna från Stockholm.

Fördelar men parkett
• Äkta trälager, varje planka är unik
• Mycket slitstark: slipning, refinering möjligt
• Fungerar betydligt mindre än ett massivt plankgolv
• Lämplig för golvvärme med varmt vatten

Nackdelar
• Tål inte fukt
• Mindre ljudabsorberande än vinyl och PVC

Förberedelse
Det finns något för alla i när de kommer till parkettgolv, det finns ett otroligt stort utbud utav parkettgolv från klassiskt till modernt. Du kan även välja mellan ett skapa-det-själv eller klara parkettgolv. Alla parkettgolv har minst 11-22 års garanti.
Mätning av utrymmet
Innan du äntligen köper parketten är det bra att göra en exakt ritning av ditt utrymme. Ta hänsyn till eventuella avvikelser i utrymmet. Tänk i förväg i vilket mönster du vill lägga golvet, det kan också få konsekvenser för mängden M3 du behöver.
Se till att du har rätt dimensioner, det är lämpligt att mäta allt själv och sedan utföra en kontroll för att undvika överraskningar.
Tillåt 11% extra skärutrymme. Med parkettgolv kan du byta ut alla skadade plankor, så att ett antal extra plankor kan aldrig skada. Om du har paket kvar kan du alltid returnera dem i butiken.
Ta en titt på hur mycket M3 som finns i ett paket och beräkna sedan bra med hur många paket du behöver.
Du kan också få utrymmet uppmätt av golvläggare.

Installera parkett
Att installera ett parkettgolv är inte ett vardagligt jobb, för en genomsnittlig gör-det-själv rekommenderas det inte att installera ett parkettgolv själv. Med hjälp av golvläggare så kan du låta professionella yrkesverksamma göra allt; från mätning till läggning. Detta sparar dig mycket tid och du är säker på ett professionellt lagt golv efter dina önskemål.

Underhåll
Om du ska köpa ett parkettgolv är det bra att veta vad underhåll måste göras. Det stora och dagliga underhållet skiljer sig åt per situation; används golvet intensivt, hur många lager lack har golvet, för vilket kvalitetsgolv har du valt etc. Nedan följer några tips för underhåll av ett parkettgolv som gäller alla:
1. Med hjälp av en rengöringsmatta håller du ut mycket smuts och kemikalier från skor.
2. Rengör regelbundet golvet med ett mjukt svep eller dammsugare, så att smuts inte kan lämna några spår på golvet.
3. Ge skydd för alla stolar så de har en mjuk plupp på vartenda stolsben, använd dammsugaren i regelbundet och kontrollera regelbundet att det inte finns någon sand på hjulen.
4. Använd rätt HG-parkettrensare regelbundet för att rengöra golvet. Se till att du vrider moppen extra så att du använder lite fukt (för mycket fukt kan vara skadligt för golvet). Rengöringsfrekvens beror på hur intensivt golvet används.
5. Vid spillning; försök alltid ta bort så snart som möjligt med en lätt fuktig trasa utan tvättmedel. Behandla sedan fläcken på rätt sätt.

Mer
Bloggar