Search
Close this search box.
Julklappar i år igen!

Date

Julklappar är det enda som funnits i mitt medvetande under hösten. Ni som följer mig vet hur mitt upplägg kring julen brukar se ut. Jag har, som allt fler människor, anslutit till det så kallade Julkvartalet. Jag minns inte vem det var som introducerade detta från början men jag har köpt det med hull och hår. Det handlar alltså om att fira jul under 3 månader istället för under 1 månad. Eller ja, vissa firar väl egentligen ännu kortare.

Detta beslut grundas på många sätt i mitt stora intresse för just julklappar. Jag bara älskar dem. Jag har alltid gjort det. Det känns som att jag tänker på julklappar den mesta tiden på året. När januari kommer och jag vet att det är så långt kvar som det bara kan till jul så blir jag alltid deppig. OK, det kanske inte enbart har att göra med avsaknaden av julklappar. Det är trots allt årets deppigaste månad oavsett.

När sedan sommaren kommer. Det är så jag startar julmusiken för första gången. Är det inte helt sjukt? Jo, den som hävdar något annat ljuger förstås. När jag närmar mig hösten, si sådär i augusti, så börjar jag fundera över julklappar. När jag var barn handlade det förstås mest om vad jag själv skulle få i julklapp. Nu ser det lite annorlunda ut. Jag har så pass bra betalt att jag faktiskt kan köpa det jag känner för under hela året. Men att ge julklappar är någonting speciellt. Något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Nu när julen närmar sig kan jag, som ni förstås kan tänka er, knappt sitta still. Jag är så oerhört taggad på att få fira in årets bästa tid även detta år. Detta trots att denna och senaste julen inte är sig lika på grund av läget i världen. Vi gör helt enkelt det vi kan för att få det så bra som möjligt. Julklappar är en himla bra metod om ni frågar mig.

Om jag har köpt årets julklappar redan? Ja, mestadels. Jag brukar alltid spara några klappar för att få gå på klappjakt i butiker när det närmar sig jul. Många tycker väldigt illa om den påstådda stress det tydligen ska innebära. Jag har aldrig känt så i ett sammanhang i vilket jag får handla julklappar.

God jul i förskott och dela gärna med er om era julplaner i kommentarsfältet!

Mer
Bloggar