Sök
Stäng denna sökruta.
Kostnad för fasadrenovering

Date

  • ”Och så var det kostnad för fasadrenovering?”
  • ”Och så var det… Vadå för något?”
  • ”Ja, kostnaden för fasadrenoveringen. Den som gjordes i er förening.. Nu ska vi se.. Förra hösten, enligt vad jag har fått här i alla fall. Alltså hösten 2020. Stämmer det inte att ni hade en fasadrenovering då, och att du skulle redogöra för kostnad idag?”

Hon hade lika gärna kunnat prata på ett annat språk. Jag hängde inte med ett dugg. Hur sjutton skulle jag kunna hålla koll på kostnad för en fasadrenovering som skedde 2020? Jag bodde ju inte ens i föreningen då! Jag har ju för sjutton bara bott där i 6 månader. Inte för att jag kan klandra henne för det förstås. Hon gjorde ju bara sitt jobb. Hon kanske tänkte att den som skulle rapportera kostnad för fasadrenovering var någon som bott där längre. Så var det säkert. Så tänkte hon säkert.

Det hjälpte mig i alla fall inte och samtalet styltade sig fram. Jag tänkte att om ärlighet alltid varar längst så är detta onekligen en situation i vilken detta stämmer. Jag spelade med öppna kort:

  • ”Förlåt, nu har det nog blivit ett litet missförstånd. Jag har precis flyttat in i föreningen och kostnaden för fasadrenoveringen. Ja, alltså, jag bodde inte ens där då, när den skedde. Att jag skulle veta vad denna fasadrenovering, som skedde 2020, hade för kostnad. Det är liksom som om Janne Andersson skulle ha stenkoll på vilka färdigheter Henke Larsson hade. De var liksom aktiva under olika perioder. Hehe. Ja, alltså i detta scenariot är jag Janne. Henke Larsson är.. Ja, antagligen personen som hade den här uppgiften innan mig. Hen vet nog mer om fasadrenoveringen och kostnad och allt.”

Jag möttes av 4 sekunders tystnad och märkte att varenda skämt och referens flugit långt över huvudet.

  • ”Då är det kanske den här personen som du ska ringa då. Den som kan ha uppgifterna om kostnaden för fasadrenoveringen. Jag kan vänta om det inte tar alltför lång tid, men vi ska nog försöka köra igång med det snart.
  • ”Ja, alltså jag vet ju inte vem det var. Jag är helt ny i föreningen. HELT ny. Jag har ingen koll på något överhuvudtaget. Vem som hade den här rollen, det vet jag verkligen inte. Jag ber om ursäkt.
  • ”Hette han inte Henke Larsson, sa du? Jag kan hjälpa dig att söka efter numret om du vill”

Mer
Bloggar