Search
Close this search box.
På jakt efter led ramp

Date

Vilken är världens snyggaste led ramp? Denna fråga kanske inte många av er har funderat särskilt ofta på. Det har jag gjort. Framförallt har jag gjort det efter förra helgen inträffade. Det var nämligen då jag och mina vänner var på bilträff. Där kan man snacka om att det fanns en och annan ball led ramp. Min kompis Sebastian tyckte sig innan träffen ha den absolut coolaste och mest påkostade man kunde lägga vantarna på. Han fick lov att ångra att han någonsin tänkt så.

Maken till led ramper har jag aldrig någonsin tidigare sett. Vilket jävla utbud, rent utsagt. Jag tröttnade liksom aldrig på att gå omkring där och känna in vad det faktiskt var vi fick se. Vi åkte visserligen ända till Holland för att vara med, men resan var värd all möda. Det var fint att se att så många med liknande intressen möttes på samma ställe. Så mycket stort intresse för bilar, och för led ramper – inte minst.

Jag blev som smått besatt av det där. Kunde inte slita min giriga blick från den ena led rampen efter den andra. Vid ett tillfälle skulle de andra gå och äta när vi var i mitten av mässan. Jag sa bara ”fortsätt utan mig” som om jag var med i någon jävla äventyrsfilm. De ryckte på axlarna, gick för att äta hamburgare och lämnade mig med vad som skulle bli min framtida led ramp.

Den satt på en Volvo, av alla bilar. Den var ombyggt och oerhört snygg, hela kärran. Men vilken led ramp den hade! Om jag hade haft en bild så hade jag bifogat den nu. Jag vågade mig tillslut fram till killen som, av registreringsskylten att döma, kom från Tyskland. Jag sade på knackig engelska att jag tyckte att hans led ramp var otroligt snygg. Han log, nickade och sa att jag inte var den första som hade kommit fram och sagt det den dagen. Det hade jag heller inte väntat mig att jag var. Hans bil, och särskilt dess led ramp, måste ha fått oerhört många kommentarer den dagen.

Vi pratade en stund och jag tror att han förstod att jag kunde ett och annat om led ramper. Jag berättade om Sebbes och sa vilket märke det var. Då skrattade han som svar på att han trott att den skulle vara störst och bäst. Det var en cool kille, med en cool bil som hade ställets finaste led ramp. Jag var tvungen att ha en likadan. Jag såg till att skaffa uppgifter från min nyfunne vän om var jag kunde köpa en.

Ja, sen var det bara att spara!

Mer
Bloggar